Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 60 min. |
alcoholpercentage: | 5.2 % |
begin-SG: | 1050 |
eind-SG: | 1014 |
EBC (kleur): | 8.0 |
EBU (bitterheid): | 14.0 |
Brouwhuisefficiëntie: | 75 % |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Palemout (7 EBC) | 1100 gr |
|
7 EBC
|
|
Tarwemout (4 EBC) | 500 gr |
|
4 EBC
|
|
Tarwevlokken | 750 gr |
|
|
|
Hallertau Hersbrücker | 18 gr |
60 min. |
3.5 α
|
Bloemen |
Koriander | 7 gr |
10 min. |
|
|
Sinaasappelschil, gedroogde | 7 gr |
10 min. |
|
|
Maischwater | 8.2 liter |
|
|
Leverancier: Kraan |
Spoelwater | 8.7 liter |
|
|
Leverancier: Kraan |
Wyeast 3944 Belgium White | 1 |
|
|
Leverancier: Wyeast |
Bottelsuiker | 6 gr/liter |
|
|
|
Maischschema
56 °C | 53 °C | 63 °C | 68 °C | 78 °C |
stort min. | 15 min. | 25 min. | 20 min. | 5 min. |