Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 90 min. |
alcoholpercentage: | 5.0 % |
begin-SG: | 1050 |
eind-SG: | 1009 |
EBC (kleur): | 8.0 |
EBU (bitterheid): | 20.0 |
Brouwhuisefficiëntie: | 70 % |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Pilsmout (3 EBC) | 930 gr |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
Palemout (3-5 EBC) | 930 gr |
|
5 EBC
|
Leverancier: Thomas Fawcett & Sons |
Rijstevlokken | 195 gr |
|
|
|
Kandijsuiker, wit | 145 gr |
|
|
|
Maischwater | 9.5 liter |
|
|
Leverancier: Kraan |
Spoelwater | 2.6 liter |
|
|
Leverancier: Kraan |
Liberty | 15.6 gr |
60 min. |
4.0% α
|
Bloemen |
Liberty | 6.1 gr |
1 min. |
4.0% α
|
Bloemen |
Wyeast 1056 American Ale | 1 |
|
|
|
Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
67.5 °C | 65 °C | 78 °C |
0 min. | 90 min. | 2 min. |