MoutSpecial: Biscuit Honey Scotch Ale

datum:8 september 2017
van:Ernst de Moor
klasse:D
stijl:Scotch Ale

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:60 min.
alcoholpercentage:7.6 %
begin-SG:1064
eind-SG:1012
EBC (kleur):23.0
EBU (bitterheid):34.0
Brouwhuisefficiëntie:82 %
WatertypeHoofddorp

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Palemout (7 EBC)2.25 kg   7 EBC  
Honey-biscuit malt 0.45 kg     Leverancier: The Swaen © Black
Goldings25 g 60 min. 5.2 α Bloemen  
Goldings7 g 15 min. 5.2 α Bloemen  
Eik chips amerikaans medium toast14 g     Leverancier: Brouwland
M151 zakje     Leverancier: Mangrove Jack's
Maischwater8.1 liter     Leverancier: Kraan
Spoelwater      Leverancier: Kraan
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

69 °C78 °C
90 min.5 min.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=278