Vooruit met de Geit

datum:1 oktober 2017
van:Brouwdagcommissie
klasse:D
stijl:Bokbier

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:80 min.
alcoholpercentage:7.0 %
begin-SG:1065
EBC (kleur):49.0
EBU (bitterheid):20.0
Brouwhuisefficiëntie:79 %
WatertypeKraan

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pilsmout (3 EBC) 535 g.   3 EBC Leverancier: Dingemans
Munichmout (15 EBC)1810 g.   15 EBC  
Cara-aroma (400 EBC)110 g.   400 EBC Leverancier: Weyermann
Cara Munichmout (90 EBC)85 g.   90 EBC  
Cara Munichmout (150 EBC)75 g.   150 EBC Leverancier: Brouwland
Melanoïdemout (70 EBC)85 g.   70 EBC  
Pale Chocolate Malt (600 EBC)40 g.   600 EBC Leverancier: Thomas Fawcett & Sons
Maischwater8.8 l.     Leverancier: Kraan
Spoelwater7.4 l.     Leverancier: Kraan
Magnum6 g. 60 min. 14.9 α Bloemen  
Hallertau Mittelfruh6 g. 10 min. 3.7 α Bloemen  
Hallertau Mittelfruh6 g. vlam uit min. 3.7 α Bloemen  
Safale US-051 zakje     Leverancier: Fermentis
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

62 °C72 °C77 °C
25 min.30 min.5 min.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=279