Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 75 min. |
alcoholpercentage: | 6.8 % |
begin-SG: | 1068 |
eind-SG: | 1016 |
EBC (kleur): | 55.0 |
EBU (bitterheid): | 33.0 |
Brouwhuisefficiëntie: | 79 % |
Watertype | Kraan |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Pilsmout (3 EBC) | 1600 g. |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
Cara-kristal (120 EBC) | 290 g. |
|
120 EBC
|
|
Munichmout (15 EBC) | 610 g. |
|
15 EBC
|
|
Special B | 145 g. |
|
400 EBC
|
|
Chocolademout (800 EBC) | 30 g. |
|
800 EBC
|
|
Kandijsuiker, donker | 230 g. |
|
|
|
Maischwater | 9.1 l. |
|
|
Leverancier: Kraan |
Spoelwater | 7 l. |
|
|
Leverancier: Kraan |
Hallertau Perle | 11 g. |
75 min. |
7.9 α
|
Bloemen |
Hallertau Perle | 7 g. |
30 min. |
7.9 α
|
Bloemen |
Hallertau Perle | 5 g. |
5 min. |
7.9 α
|
Bloemen |
Lallemand Abbaye | 1 zakje |
|
|
Leverancier: Lallemand |
Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
62 °C | 73 °C | 78 °C |
45 min. | 20 min. | 5 min. |