Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 60 min. |
alcoholpercentage: | 6.6 % |
begin-SG: | 1062 |
eind-SG: | 1012 |
EBC (kleur): | 30.0 |
EBU (bitterheid): | 55.0 |
Brouwhuisefficiëntie: | 80 % |
Watertype | Kraan |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Pilsmout (3 EBC) | 2100 g. |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
Roggemout (6 EBC) | 345 g. |
|
6 EBC
|
|
Thomas Fawcett & Sons - Dark crystal malt (300ebc) | 150 g. |
|
300 EBC
|
Leverancier: Thomas Fawcett & Sons |
Chocolademout (800 EBC) | 13 g. |
|
800 EBC
|
|
Maischwater | 8 l. |
|
|
Leverancier: Kraan |
Spoelwater | 6 l. |
|
|
Leverancier: Kraan |
Colombus hopbloemen | 15 g. |
First wort min. |
17.9 α
|
Bloemen |
Chinook | 17 g. |
vlam uit min. |
13.8 α
|
Bloemen |
Amarillo | 10 g. |
vlam uit min. |
11.2 α
|
Bloemen |
Colombus hopbloemen | 10 g. |
vlam uit min. |
17.9 α
|
Bloemen |
Citra | 21 g. |
dry hop min. |
12.5 α
|
Bloemen |
Colombus hopbloemen | 6 g. |
dry hop min. |
17.9 α
|
Bloemen |
Chinook | 12 g. |
dry hop min. |
13.8 α
|
Bloemen |
Amarillo | 6 g. |
dry hop min. |
11.2 α
|
Bloemen |
Safale US-05 | 1 zakje |
|
|
Leverancier: Fermentis |
Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
66.5 °C | 78 °C |
90 min. | 5 min. |