Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 60 min. |
alcoholpercentage: | 6.5 % |
begin-SG: | 1051 |
eind-SG: | 1006 |
EBC (kleur): | 7.0 |
EBU (bitterheid): | 17.0 |
Brouwhuisefficiëntie: | 75 % |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Pilsmout (3 EBC) | 1900 gr |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
Tarwemout (4 EBC) | 200 gr |
|
4 EBC
|
|
Vienna mout (8 EBC) | 299 gr |
|
8 EBC
|
|
Styrian Goldings hopbloemen | 30 gr |
60 min. |
2 α
|
Bloemen |
Styrian Goldings hopbloemen | 10 gr |
15 min. |
2 α
|
Bloemen |
Styrian Goldings hopbloemen | 10 gr |
5 min. |
2 α
|
Bloemen |
Maischwater | 9.4 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
Spoelwater | 7.4 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
Wyeast 3724 Belgian Saison | 1 |
|
|
Leverancier: Wyeast |
Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
56 °C | 53 °C | 63 °C | 78 °C |
stort min. | 5 min. | 60 min. | 5 min. |