Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 60 min. |
alcoholpercentage: | 5.3 % |
begin-SG: | 1952 |
eind-SG: | 1013 |
EBC (kleur): | 9.0 |
EBU (bitterheid): | 25.0 |
Brouwhuisefficiëntie: | 75 % |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Pilsmout (3 EBC) | 2000 gr |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
Thomas Fawcett & Sons - Viennamalt | 220 gr |
|
12 EBC
|
Leverancier: Thomas Fawcett & Sons |
Thomas Fawcett & Sons - Munich malt | 120 gr |
|
19 EBC
|
Leverancier: Thomas Fawcett & Sons |
Citra | 6 gr |
45 min. |
12.6 α
|
Bloemen |
Crystal hop | 5 gr |
45 min. |
3.5 α
|
Bloemen |
Citra | 5 gr |
5 min. |
12.6 α
|
Bloemen |
Crystal hop | 5 gr |
5 min. |
3.5 α
|
Bloemen |
Maischwater | 9.6 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
Spoelwater | 7.3 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
Wyeast 2565 Kölsch | 1 |
|
|
|
Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
73 °C | 69 °C | 78 °C |
stort min. | 60 min. | 2 min. |