Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 90 min. |
alcoholpercentage: | 8.1 % |
begin-SG: | 1070 |
eind-SG: | 1012 |
EBC (kleur): | 17.0 |
EBU (bitterheid): | 77.0 |
Brouwhuisefficiëntie: | 75 % |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Pilsmout (3 EBC) | 2600 gr |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
Carahell 20-30 EBC | 600 gr |
|
25 EBC
|
|
Galena hopbloemen | 9 gr |
90 min. |
13.2 α
|
Bloemen |
Colombus hopbloemen | 9 gr |
60 min. |
17.8 α
|
Bloemen |
Challenger hopbloemen | 9 gr |
45 min. |
4.6 α
|
Bloemen |
Styrian Goldings hopbloemen | 9 gr |
30 min. |
2.0 α
|
Bloemen |
Colombus hopbloemen | 9 gr |
15 min. |
17.8 α
|
Bloemen |
Colombus hopbloemen | 4 gr |
koudhop min. |
17.8 α
|
Bloemen |
Challenger hopbloemen | 4 gr |
koudhop min. |
4.6 α
|
Bloemen |
Maischwater | 13.1 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
Spoelwater | 6.9 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
White Labs WLP090 San Diego Super | 1 |
|
|
Leverancier: White Labs |
Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
69 °C | 65 °C | 78 °C |
stort min. | 60 min. | 5 min. |