Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 60 min. |
alcoholpercentage: | 9.1 % |
begin-SG: | 1085 |
eind-SG: | 1017 |
EBC (kleur): | 39.0 |
EBU (bitterheid): | 53.0 |
Brouwhuisefficiëntie: | 75 % |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Palemout (7 EBC) | 2000gr |
|
7 EBC
|
|
Thomas Fawcett & Sons - Mild Ale Malt | 1000gr |
|
8.5 EBC
|
Leverancier: Thomas Fawcett & Sons |
Thomas Fawcett & Sons - Crystal malt | 200gr |
|
130 EBC
|
Leverancier: Thomas Fawcett & Sons |
Kandijsuiker, donker | 500gr |
|
|
|
Sorachi Ace hopbloemen | 20gr |
60 min. |
12.3 α
|
Bloemen |
East Kent Goldings | 20gr |
10 min. |
5.4 α
|
Bloemen |
East Kent Goldings | 10gr |
koudhop min. |
5.4 α
|
Bloemen |
Maischwater | 13.1 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
Spoelwater | 4.9 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
Wyeast 1469 West York Ale | 1 |
|
|
Leverancier: Wyeast |
Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
73 °C | 69 °C | 78 °C |
stort min. | 60 min. | 2 min. |