Russian Imperial Koffie Stout

datum:31 oktober 2018
van:Theo van Eijden
klasse:D
stijl:Russian Imperial Stout

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:60 min.
alcoholpercentage:9.2 %
begin-SG:1090
eind-SG:1027
EBC (kleur):0.0
EBU (bitterheid):58.0
Brouwhuisefficiëntie:78 %

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Palemout (7 EBC)3600 gram   7 EBC  
Gerst, geroosterd (1000 EBC) 450 gram   1000 EBC  
Chocolademout (800 EBC)220 gram   800 EBC  
Cara-aroma (400 EBC)220 gram   400 EBC Leverancier: Weyermann
Havervlokken (2 EBC) 140 gram   2 EBC  
Magnum16 gram 60 min. 14% α Bloemen  
East Kent Goldings40 5 min. 4% α Bloemen  
Zoethoutstaafje 5 min.    
Espresso (vers gezet)300 ml in gistvat toevoegen min.    
Maischwater9 liter     Leverancier: Kraan
Spoelwaterzoveel totdat je 12 liter in je kookketel hebt     Leverancier: Kraan
Wyeast 1028 London Ale       
Bottelsuiker6 gr/liter      

Maischschema

67.5 °C78 °C
75 min.5 min.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=298