Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 60 min. |
alcoholpercentage: | 9.2 % |
begin-SG: | 1090 |
eind-SG: | 1027 |
EBC (kleur): | 0.0 |
EBU (bitterheid): | 58.0 |
Brouwhuisefficiëntie: | 78 % |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Palemout (7 EBC) | 3600 gram |
|
7 EBC
|
|
Gerst, geroosterd (1000 EBC) | 450 gram |
|
1000 EBC
|
|
Chocolademout (800 EBC) | 220 gram |
|
800 EBC
|
|
Cara-aroma (400 EBC) | 220 gram |
|
400 EBC
|
Leverancier: Weyermann |
Havervlokken (2 EBC) | 140 gram |
|
2 EBC
|
|
Magnum | 16 gram |
60 min. |
14% α
|
Bloemen |
East Kent Goldings | 40 |
5 min. |
4% α
|
Bloemen |
Zoethout | staafje |
5 min. |
|
|
Espresso (vers gezet) | 300 ml |
in gistvat toevoegen min. |
|
|
Maischwater | 9 liter |
|
|
Leverancier: Kraan |
Spoelwater | zoveel totdat je 12 liter in je kookketel hebt |
|
|
Leverancier: Kraan |
Wyeast 1028 London Ale | |
|
|
|
Bottelsuiker | 6 gr/liter |
|
|
|
Maischschema
67.5 °C | 78 °C |
75 min. | 5 min. |