Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 60 min. |
alcoholpercentage: | 6.0 % |
begin-SG: | 1056 |
eind-SG: | 1010 |
EBC (kleur): | 0.0 |
EBU (bitterheid): | 37.0 |
Brouwhuisefficiëntie: | 78 % |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Pilsmout (3 EBC) | 1300 gr |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
Vienna mout (8 EBC) | 300 gr |
|
8 EBC
|
|
Caramelmout (80 EBC) | 55 gr |
|
80 EBC
|
|
Centennial | 5.2 gr |
20 min. |
9.2 α
|
Bloemen |
Amarillo | 5.2 gr |
20 min. |
8.2 α
|
Bloemen |
Centennial | 10.4 gr |
10 min. |
9.2 α
|
Bloemen |
Amarillo | 10.4 gr |
10 min. |
8.2 α
|
Bloemen |
Centennial | 10.4 gr |
|
9.2 α
|
Bloemen |
Amarillo | 10.4 gr |
|
8.2 α
|
Bloemen |
Citra | 10.4 gr |
7 dagen tijdens navergisting min. |
11.1 α
|
Bloemen |
Safale US-05 | 1 |
|
|
Leverancier: Fermentis |
Maischwater | 3.7 liter |
|
|
Leverancier: Kraan |
Spoelwater | tot in kookketel 11.5 liter |
|
|
Leverancier: Kraan |
Bottelsuiker | 7 gr/liter |
|
|
|
Maischschema
66.7 °C | 76 °C |
90 min. | 5 min. |