Paasbock

van:Theo van de Voorde
klasse:C
stijl:Meibok

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:75 min.
EBC (kleur):0.0
EBU (bitterheid):0.0

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pilsmout (3 EBC) 2.5 kg.   3 EBC Leverancier: Dingemans
Ambermout (50 EBC)300 g.   50 EBC  
Kristalmout (50 EBC)100 g.   50 EBC  
Tarwevlokken200 g.      
Gierst100 g.      
Basterdsuiker, geel250 g.      
Northern Brewer20 g. 75 min. 6 α Bloemen  
Saaz hop15 g. 15 min. 4 α Bloemen  
Korianderpoeder3 g. 15 min.    
Safbrew T-58 1     Leverancier: Fermentis
Maischwater9 liter     Leverancier: Kraan
Spoelwater      Leverancier: Kraan
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

52 °C63 °C73 °C78 °C
20 min.45 min.30 min.5 min.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=30