Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 60 min. |
alcoholpercentage: | 5.0 % |
begin-SG: | 1052 |
eind-SG: | 1014 |
EBC (kleur): | 12.0 |
EBU (bitterheid): | 24.0 |
Brouwhuisefficiëntie: | 78 % |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Pilsmout (3 EBC) | 400 gr |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
Palemout (3-5 EBC) | 400 gr |
|
5 EBC
|
Leverancier: Thomas Fawcett & Sons |
Tarwemout (4 EBC) | 240 gr |
|
4 EBC
|
|
Havervlokken (2 EBC) | 240 gr |
|
2 EBC
|
|
Cara Pilsmout (3 EBC) | 240 gr |
|
3 EBC
|
|
Honey-biscuit malt | 90 gr |
|
|
Leverancier: The Swaen © Black |
Amarillo | 10.4 gr |
60 FWH min. |
8 α
|
Bloemen |
Amarillo | 20.8 gr |
5 min. |
8 α
|
Bloemen |
Citra | 10.4 gr |
80 grC 30 min min. |
14.1 α
|
Bloemen |
Mosaic | 10.4 gr |
80 grC 30 min min. |
12.2 α
|
Bloemen |
Citra | 10.4 gr |
dry hop hoofdvergisting min. |
14.1 α
|
Bloemen |
Mosaic | 10.4 gr |
dry hop hoofdvergisting min. |
12.2 α
|
Bloemen |
Citra | 10.4 gr |
dry hop 3 dagen min. |
14.1 α
|
Bloemen |
Mosaic | 10.4 gr |
dry hop 3 dagen min. |
12.2 α
|
Bloemen |
Wyeast 1318 London Ale III | 1 |
|
|
Leverancier: Wyeast |
Maischwater | 3.7 liter |
|
|
Leverancier: Kraan |
Spoelwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
Bottelsuiker | 7gr/liter |
|
|
|