New England American Pale Ale

datum:5 november 2018
van:Theo van Eijden
klasse:A
stijl:American Pale Ale

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:60 min.
alcoholpercentage:5.0 %
begin-SG:1052
eind-SG:1014
EBC (kleur):12.0
EBU (bitterheid):24.0
Brouwhuisefficiëntie:78 %

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pilsmout (3 EBC) 400 gr   3 EBC Leverancier: Dingemans
Palemout (3-5 EBC) 400 gr   5 EBC Leverancier: Thomas Fawcett & Sons
Tarwemout (4 EBC) 240 gr   4 EBC  
Havervlokken (2 EBC) 240 gr   2 EBC  
Cara Pilsmout (3 EBC)240 gr   3 EBC  
Honey-biscuit malt 90 gr     Leverancier: The Swaen © Black
Amarillo10.4 gr 60 FWH min. 8 α Bloemen  
Amarillo20.8 gr 5 min. 8 α Bloemen  
Citra 10.4 gr 80 grC 30 min min. 14.1 α Bloemen  
Mosaic 10.4 gr 80 grC 30 min min. 12.2 α Bloemen  
Citra 10.4 gr dry hop hoofdvergisting min. 14.1 α Bloemen  
Mosaic 10.4 gr dry hop hoofdvergisting min. 12.2 α Bloemen  
Citra 10.4 gr dry hop 3 dagen min. 14.1 α Bloemen  
Mosaic 10.4 gr dry hop 3 dagen min. 12.2 α Bloemen  
Wyeast 1318 London Ale III 1     Leverancier: Wyeast
Maischwater3.7 liter     Leverancier: Kraan
Spoelwater      Leverancier: Kraan
Bottelsuiker7gr/liter      

Maischschema

69 °C78 °C
90 min.5 min.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=301