Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 90 min. |
alcoholpercentage: | 4.9 % |
begin-SG: | 1049 |
eind-SG: | 1012 |
EBC (kleur): | 40.0 |
EBU (bitterheid): | 21.0 |
Brouwhuisefficiëntie: | 78 % |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Munichmout (20 EBC) | 2340 gr |
|
20 EBC
|
|
Melanoïdemout (70 EBC) | 60 gr |
|
70 EBC
|
|
Carafa Special II (1200 EBC) | 60 gr |
|
1200 EBC
|
Leverancier: Weyermann |
Tettnanger | 15 gr |
60 min. |
4.4 α
|
Bloemen |
M84 | 1 |
|
|
Leverancier: Mangrove Jack's |
Maischwater | 7 liter |
|
|
Leverancier: Kraan |
Spoelwater | spoelen tot 12 liter in kookketel |
|
|
Leverancier: Kraan |
Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
55 °C | 63 °C | 70 °C | 76 °C |
10 min. | 40 min. | 30 min. | 15 min. |