Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 90 min. |
alcoholpercentage: | 5.0 % |
begin-SG: | 1051 |
eind-SG: | 1013 |
EBC (kleur): | 44.0 |
EBU (bitterheid): | 29.0 |
Brouwhuisefficiëntie: | 75 % |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Pilsmout (3 EBC) | 970 gr |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
Munichmout (20 EBC) | 750 gr |
|
20 EBC
|
|
Kristalmout (50 EBC) | 62 gr |
|
50 EBC
|
|
Chocolademout (800 EBC) | 40 gr |
|
800 EBC
|
|
Gerst, geroosterd (1000 EBC) | 25 gr |
|
1000 EBC
|
|
Carafa Special II (1200 EBC) | 30 gr |
|
1200 EBC
|
Leverancier: Weyermann |
Hallertau | 22 gr |
60 min. |
4.5 α
|
Bloemen |
Hallertau | 7 gr |
20 min. |
4.5 α
|
Bloemen |
Hallertau | 7 gr |
1 min. |
4.5 α
|
Bloemen |
Wyeast 2124 Bohemian Lager | 1 |
|
|
Leverancier: Wyeast |
Maischwater | 5.5 liter |
|
|
Leverancier: Kraan |
Spoelwater | spoelen tot 12 liter in kookketel |
|
|
Leverancier: Kraan |
Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|