Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 90 min. |
alcoholpercentage: | 5.2 % |
begin-SG: | 1050 |
eind-SG: | 1011 |
EBC (kleur): | 9.0 |
EBU (bitterheid): | 19.0 |
Brouwhuisefficiëntie: | 75 % |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Pilsmout (3 EBC) | 1800 gr |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
Munichmout (20 EBC) | 160 gr |
|
20 EBC
|
|
Melanoïdemout (70 EBC) | 50 gr |
|
70 EBC
|
|
Hallertau | 20 gr |
60 min. |
4 α
|
Bloemen |
Saflager W-34/70 | 1 |
|
|
Leverancier: Fermentis |
Maischwater | 5.2 liter |
|
|
Leverancier: Kraan |
Spoelwater | spoelen tot 12 liter in kookketel |
|
|
Leverancier: Kraan |
Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|