Münchener Helles

datum:12 november 2018
van:Theo van Eijden
klasse:A
stijl:Münchener Helles

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:90 min.
alcoholpercentage:5.2 %
begin-SG:1050
eind-SG:1011
EBC (kleur):9.0
EBU (bitterheid):19.0
Brouwhuisefficiëntie:75 %

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pilsmout (3 EBC) 1800 gr   3 EBC Leverancier: Dingemans
Munichmout (20 EBC)160 gr   20 EBC  
Melanoïdemout (70 EBC)50 gr   70 EBC  
Hallertau20 gr 60 min. 4 α Bloemen  
Saflager W-34/701     Leverancier: Fermentis
Maischwater5.2 liter     Leverancier: Kraan
Spoelwaterspoelen tot 12 liter in kookketel     Leverancier: Kraan
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

65 °C76 °C
90 min.5 min.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=308