Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 60 min. |
alcoholpercentage: | 2.9 % |
begin-SG: | 1030 |
eind-SG: | 1007 |
EBC (kleur): | 8.0 |
EBU (bitterheid): | 30.0 |
Brouwhuisefficiëntie: | 78 % |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Rookmout Eiken-tarwe | 1200 gr |
|
7 EBC
|
Leverancier: Weyermann |
Tarwemout, donker (15 EBC) | 240 gr |
|
15 EBC
|
|
Lublin | 11 gr |
60 min. |
5 α
|
Bloemen |
Lublin | 19 gr |
10 min. |
5 α
|
Bloemen |
Safale K-97 | 1 |
|
|
Leverancier: Fermentis |
Maischwater | 3 ltr/kg |
|
|
Leverancier: Kraan |
Spoelwater | Spoelen tot 12 liter in kookketel |
|
|
Leverancier: Kraan |
Bottelsuiker | 6 gr/ltr |
|
|
|
Rijsthulzen | 240 gr |
|
|
|
Maischschema
50 °C | 67 °C | 78 °C |
30 min. | 60 min. | 10 min. |