Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 60 min. |
alcoholpercentage: | 6.5 % |
begin-SG: | 1058 |
eind-SG: | 1012 |
EBC (kleur): | 11.0 |
EBU (bitterheid): | 64.0 |
Brouwhuisefficiëntie: | 75 % |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Pilsmout (3 EBC) | 1600 gr |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
Vienna mout (8 EBC) | 800 gr |
|
8 EBC
|
|
Carahell (14 EBC) | 200 gr |
|
14 EBC
|
|
Hallertau Tradition DE | 32 |
60 min. |
5.8 α
|
Bloemen |
Centennial | 20 gr |
15 min. |
10.9 α
|
Bloemen |
Nelson Sauvin | 12 gr |
5 min. |
13.4 α
|
Bloemen |
Centennial | 12 gr |
koudhop min. |
10.9 α
|
Bloemen |
Maischwater | 10.7 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
Spoelwater | 6.6 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
Lallemand Nothingham | 1 |
|
|
Leverancier: Lallemand |
Bottelsuiker | 4 gr/ltr |
|
|
|
Maischschema
57 °C | 54 °C | 63 °C | 70 °C | 78 °C |
stort min. | 15 min. | 30 min. | 15 min. | 5 min. |