Zomer IPA

datum:7 februari 2019
van:Michael Woolthuis
klasse:C
stijl:India Pale Ale

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:60 min.
alcoholpercentage:6.5 %
begin-SG:1058
eind-SG:1012
EBC (kleur):11.0
EBU (bitterheid):64.0
Brouwhuisefficiëntie:75 %

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pilsmout (3 EBC) 1600 gr   3 EBC Leverancier: Dingemans
Vienna mout (8 EBC)800 gr   8 EBC  
Carahell (14 EBC)200 gr   14 EBC  
Hallertau Tradition DE 32 60 min. 5.8 α Bloemen  
Centennial20 gr 15 min. 10.9 α Bloemen  
Nelson Sauvin12 gr 5 min. 13.4 α Bloemen  
Centennial12 gr koudhop min. 10.9 α Bloemen  
Maischwater10.7 ltr     Leverancier: Kraan
Spoelwater6.6 ltr     Leverancier: Kraan
Lallemand Nothingham 1     Leverancier: Lallemand
Bottelsuiker4 gr/ltr      

Maischschema

57 °C54 °C63 °C70 °C78 °C
stort min.15 min.30 min.15 min.5 min.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=320