Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 70 min. |
alcoholpercentage: | 7.6 % |
begin-SG: | 1080 |
eind-SG: | 1022 |
EBC (kleur): | 40.0 |
EBU (bitterheid): | 27.0 |
Brouwhuisefficiëntie: | 70 % |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Pale Ale mout | 3200 gr. |
|
9 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
Caramout (120 EBC) | 230 gr. |
|
120 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
Tarwemout (licht) | 60 gr. |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
CaraPils | 50 gr. |
|
25 EBC
|
Leverancier: Weyermann |
CaraAroma | 50 gr. |
|
400 EBC
|
Leverancier: Weyermann |
Kristalsuiker | 80 gr. |
|
|
Leverancier: Supermarkt |
Kandijsiroop (Medium) | 50 gr. |
|
225 EBC
|
Leverancier: Arsegan |
Perle | 15.5 gr. |
60 min. |
5.3 α
|
Pallets |
Perle | 15.5 gr. |
15 min. |
5.3 α
|
Pallets |
Perle | 6.5 gr. |
5 min. |
5.3 α
|
Pallets |
Maischwater | 12.78 l. |
|
|
Leverancier: Kraan |
Gips (calciumsulfaat) | 62 gr. |
|
|
|
Fosforzuur | 1.17 ml. |
|
|
|
Spoelwater | spoel tot 12.5 liter in de brouwketel |
|
|
Leverancier: Kraan |
La trappe opkweek (giststarter) | 1 |
|
|
|
Maischschema
62 °C | 72 °C | 78 °C |
10 min. | 45 min. | 5 min. |