La Trappe Isid'or

datum:28 februari 2019
van:Nico van Kampen
klasse:V
stijl:Overig

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:70 min.
alcoholpercentage:7.6 %
begin-SG:1080
eind-SG:1022
EBC (kleur):40.0
EBU (bitterheid):27.0
Brouwhuisefficiëntie:70 %

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pale Ale mout3200 gr.   9 EBC Leverancier: Dingemans
Caramout (120 EBC)230 gr.   120 EBC Leverancier: Dingemans
Tarwemout (licht)60 gr.   3 EBC Leverancier: Dingemans
CaraPils50 gr.   25 EBC Leverancier: Weyermann
CaraAroma50 gr.   400 EBC Leverancier: Weyermann
Kristalsuiker80 gr.     Leverancier: Supermarkt
Kandijsiroop (Medium)50 gr.   225 EBC Leverancier: Arsegan
Perle15.5 gr. 60 min. 5.3 α Pallets  
Perle15.5 gr. 15 min. 5.3 α Pallets  
Perle6.5 gr. 5 min. 5.3 α Pallets  
Maischwater12.78 l.     Leverancier: Kraan
Gips (calciumsulfaat)62 gr.      
Fosforzuur1.17 ml.      
Spoelwaterspoel tot 12.5 liter in de brouwketel     Leverancier: Kraan
La trappe opkweek (giststarter)1      

Maischschema

62 °C72 °C78 °C
10 min.45 min.5 min.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=321