Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 60 min. |
alcoholpercentage: | 5.0 % |
begin-SG: | 1055 |
eind-SG: | 1018 |
EBC (kleur): | 5.0 |
EBU (bitterheid): | 25.0 |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Pilsmout (3 EBC) | 1860 gr. |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
Tarwemout (4 EBC) | 600 gr. |
|
4 EBC
|
|
Tarwevlokken | 60 gr. |
|
|
|
Goldings | 11 gr. |
60 min. |
4.8 α
|
Bloemen |
Sorachi Ace hopbloemen | 4 gr. |
20 min. |
11.3 α
|
Bloemen |
Sorachi Ace hopbloemen | 4 gr. |
5 min. |
11.3 α
|
Bloemen |
Sorachi Ace hopbloemen | 5 gr. |
6 dgn. na hoofdvergisting min. |
11.3 α
|
Bloemen |
Safale US-05 | 1 |
|
|
Leverancier: Fermentis |
Maischwater | 7.5 l. |
|
|
Leverancier: Kraan |
Spoelwater | Spoelen tot er 12 liter in de ketel zit. |
|
|
Leverancier: Kraan |