Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 60 min. |
alcoholpercentage: | 5.1 % |
begin-SG: | 1046 |
eind-SG: | 1010 |
EBC (kleur): | 7.0 |
EBU (bitterheid): | 15.0 |
Brouwhuisefficiëntie: | 75 % |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Pilsmout (3 EBC) | 1000 gr |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
Tarwevlokken | 880 gr |
|
|
|
Munichmout (15 EBC) | 80 gr |
|
15 EBC
|
|
Havervlokken (2 EBC) | 200 gr |
|
2 EBC
|
|
Hallertau Perle | 10 gr |
60 min. |
6.5 α
|
Bloemen |
Koriander | 5 gr |
5 min. |
|
|
Citroenschil | 17 gr |
5 min. |
|
|
Maischwater | 8.9 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
Spoelwater | 7.8 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
Safbrew WB-06 | 1 |
|
|
Leverancier: Fermentis |
Bottelsuiker | 5 gr/ltr |
|
|
|
Maischschema
45 °C | 43 °C | 53 °C | 63 °C | 72 °C | 78 °C |
stort min. | 10 min. | 15 min. | 15 min. | 15 min. | 5 min. |