Bitterexit

datum:27 mei 2019
van:Michael Woolthuis
klasse:A
stijl:Bitter

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:75 min.
alcoholpercentage:5.0 %
begin-SG:1046
eind-SG:1010
EBC (kleur):19.0
EBU (bitterheid):41.0
Brouwhuisefficiëntie:75 %

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Palemout (7 EBC)1750 gr   7 EBC  
Cara Munichmout (100 EBC)100 gr   100 EBC  
Tarwemout (licht)200 gr   3 EBC Leverancier: Dingemans
Maischwater8.4 ltr     Leverancier: Kraan
Spoelwater9.2 ltr     Leverancier: Kraan
Goldings26 gr 75 min. 5.2 α Bloemen  
Goldings9 gr 15 min. 5.2 α Bloemen  
Goldings9 gr 5 min. 5.2 α Bloemen  
Lallemand London ESB 1     Leverancier: Lallemand
Bottelsuiker3 gr/ltr      

Maischschema

70 °C66 °C78 °C
stort min.60 min.2 min.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=327