Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 75 min. |
alcoholpercentage: | 5.0 % |
begin-SG: | 1046 |
eind-SG: | 1010 |
EBC (kleur): | 19.0 |
EBU (bitterheid): | 41.0 |
Brouwhuisefficiëntie: | 75 % |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Palemout (7 EBC) | 1750 gr |
|
7 EBC
|
|
Cara Munichmout (100 EBC) | 100 gr |
|
100 EBC
|
|
Tarwemout (licht) | 200 gr |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
Maischwater | 8.4 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
Spoelwater | 9.2 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
Goldings | 26 gr |
75 min. |
5.2 α
|
Bloemen |
Goldings | 9 gr |
15 min. |
5.2 α
|
Bloemen |
Goldings | 9 gr |
5 min. |
5.2 α
|
Bloemen |
Lallemand London ESB | 1 |
|
|
Leverancier: Lallemand |
Bottelsuiker | 3 gr/ltr |
|
|
|
Maischschema
70 °C | 66 °C | 78 °C |
stort min. | 60 min. | 2 min. |