Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 90 min. |
alcoholpercentage: | 5.0 % |
begin-SG: | 1051 |
eind-SG: | 1013 |
EBC (kleur): | 86.0 |
EBU (bitterheid): | 31.0 |
Brouwhuisefficiëntie: | 75 % |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Palemout (7 EBC) | 2000 gr |
|
7 EBC
|
|
Cara Munichmout (120 EBC) | 240 gr |
|
120 EBC
|
|
Chocolade Tarwemout 900-1200EBC | 110 gr |
|
900 EBC
|
Leverancier: Weyerman |
Maischwater | 9.6 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
Spoelwater | 8.3 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
Northern Brewer | 14 gr |
90 min. |
9 α
|
Bloemen |
Lallemand London ESB | 1 |
|
|
Leverancier: Lallemand |
Bottelsuiker | 3 gr/ltr |
|
|
|
Maischschema
71 °C | 67 °C | 78 °C |
stort min. | 60 min. | 2 min. |