Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 75 min. |
alcoholpercentage: | 9.0 % |
begin-SG: | 1081 |
eind-SG: | 1015 |
EBC (kleur): | 83.0 |
EBU (bitterheid): | 27.0 |
Brouwhuisefficiëntie: | 80 % |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Pilsmout (3 EBC) | 2300 gr |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
Cara Munichmout (90 EBC) | 640 gr |
|
90 EBC
|
|
Special B | 160 gr |
|
400 EBC
|
|
Biscuitmout | 160 gr |
|
50 EBC
|
|
Kandijsuiker, donker | 250 gr |
|
|
|
Maischwater | 13.6 liter |
|
|
Leverancier: Kraan |
Spoelwater | 3.7 liter |
|
|
Leverancier: Kraan |
Styrian Goldings hopbloemen | 30 gr |
75 min. |
3.8 α
|
Bloemen |
Hallertau Hersbrücker | 12 gr |
30 min. |
2.1 α
|
Bloemen |
Hallertau Hersbrücker | 12 gr |
10 min. |
2.1 α
|
Bloemen |
Koriander | 1 gr |
10 min. |
|
|
Safbrew Abbaye BE-256 | 1 |
|
|
Leverancier: Fermentis |
Bottelsuiker | 5 gr/liter |
|
|
|
Maischschema
67 °C | 63 °C | 72 °C | 78 °C |
stort min. | 35 min. | 20 min. | 5 min. |