Brasserie Grain d’Orge Clone

datum:9 april 2020
van:Charlie Papazian
gepubliceerd:www.homebrewersassociation.org
klasse:D
stijl:Bière de Garde

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:105 min.
alcoholpercentage:8.0 %
begin-SG:1087
eind-SG:1026
EBC (kleur):16.0
EBU (bitterheid):20.0

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pilsmout (3 EBC) 2000 gr   3 EBC Leverancier: Dingemans
Vienna mout (8 EBC)115 gr   8 EBC  
Kristalmout (50 EBC)57 gr   50 EBC  
Kristalmout (80 EBC)57 gr   80 EBC  
Maisvlokken1000 gr      
Kandijsuiker, wit225 gr      
Hallertauer Blanc8 gr 105 min. 6.7 α Pallets  
Brewers Gold8 gr 105 min. 7 α Pallets  
Brewers Gold8 gr 30 min. 7 α Pallets  
Styrian Goldings16 gr 10 min. 2.6 α Pallets  
Iers Mos (Irish Moss)1 tl 10 min.    
Wyeast 1728 Scottish Ale1      

Maischschema

50 °C68 °C78 °C
30 min.60 min.10 min.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=342