Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 105 min. |
alcoholpercentage: | 8.0 % |
begin-SG: | 1087 |
eind-SG: | 1026 |
EBC (kleur): | 16.0 |
EBU (bitterheid): | 20.0 |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Pilsmout (3 EBC) | 2000 gr |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
Vienna mout (8 EBC) | 115 gr |
|
8 EBC
|
|
Kristalmout (50 EBC) | 57 gr |
|
50 EBC
|
|
Kristalmout (80 EBC) | 57 gr |
|
80 EBC
|
|
Maisvlokken | 1000 gr |
|
|
|
Kandijsuiker, wit | 225 gr |
|
|
|
Hallertauer Blanc | 8 gr |
105 min. |
6.7 α
|
Pallets |
Brewers Gold | 8 gr |
105 min. |
7 α
|
Pallets |
Brewers Gold | 8 gr |
30 min. |
7 α
|
Pallets |
Styrian Goldings | 16 gr |
10 min. |
2.6 α
|
Pallets |
Iers Mos (Irish Moss) | 1 tl |
10 min. |
|
|
Wyeast 1728 Scottish Ale | 1 |
|
|
|
Maischschema
50 °C | 68 °C | 78 °C |
30 min. | 60 min. | 10 min. |