Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 60 min. |
alcoholpercentage: | 5.3 % |
begin-SG: | 1046 |
eind-SG: | 1010 |
EBC (kleur): | 5.0 |
EBU (bitterheid): | 20.0 |
Brouwhuisefficiëntie: | 75 % |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Pilsmout (3 EBC) | 1900 gr |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
Cara Pilsmout (3 EBC) | 190 gr |
|
3 EBC
|
|
Mount Hood | 10 gr |
60 min. |
6.8 α
|
Bloemen Leverancier: Braumarkt |
Tettnanger | 5 gr |
15 min. |
3.6 α
|
Bloemen |
Tettnanger | 5 gr |
5 min. |
3.6 α
|
Bloemen |
Mount Hood | 5 gr |
5 min. |
6.8 α
|
Bloemen Leverancier: Braumarkt |
Maischwater | 8.6 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
Spoelwater | 8 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
Saflager S-23 | 1 |
|
|
Leverancier: Fermentis |
Bottelsuiker | 6 gr/ltr |
|
|
|
Maischschema
71 °C | 67 °C | 78 °C |
stort min. | 60 min. | 2 min. |