Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 60 min. |
alcoholpercentage: | 5.2 % |
begin-SG: | 1051 |
eind-SG: | 1015 |
EBC (kleur): | 10.0 |
EBU (bitterheid): | 22.0 |
Brouwhuisefficiëntie: | 75 % |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Pilsmout (3 EBC) | 1200 gr |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
Vienna mout (8 EBC) | 800 gr |
|
8 EBC
|
|
Cara Pilsmout (3 EBC) | 200 gr |
|
3 EBC
|
|
Cara Red (45 EBC) | 100 gr |
|
45 EBC
|
|
Fuggles | 11 gr |
60 min. |
6.5 α
|
Bloemen |
Saaz hop | 3 gr |
45 min. |
4.5 α
|
Bloemen |
Saaz hop | 3 gr |
30 min. |
4.5 α
|
Bloemen |
Saaz hop | 3 gr |
15 min. |
4.5 α
|
Bloemen |
Saaz hop | 3 gr |
Koudhop min. |
4.5 α
|
Bloemen |
Saflager S-189 | 1 |
|
|
Leverancier: Fermentis |
Maischwater | 9.5 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
Spoelwater | 7.5 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
Bottelsuiker | 5 gr/ltr |
|
|
|
Maischschema
72 °C | 68 °C | 78 °C |
stort min. | 60 min. | 2 min. |