Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 60 min. |
alcoholpercentage: | 7.1 % |
begin-SG: | 1063 |
eind-SG: | 1012 |
EBC (kleur): | 32.6 |
EBU (bitterheid): | 0.0 |
Brouwhuisefficiëntie: | 72 % |
Watertype | Hoofddorps water |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Pilsmout (3 EBC) | 1350 g |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
Tarwemout (4 EBC) | 450 g |
|
4 EBC
|
|
Cara Munichmout (120 EBC) | 350 g |
|
120 EBC
|
|
Havervlokken (2 EBC) | 350 g |
|
2 EBC
|
|
Roggemout (6 EBC) | 350 g |
|
6 EBC
|
|
Zoethout | 4.5 g |
30 min. |
|
|
Koriander | 4.5 g |
30 min. |
|
|
Gagelkatjes | 0.5 g |
10 min. |
|
|
Gagelblaadjes | 2 g |
10 min. |
|
|
Jeneverbes | 13 g |
30 min. |
|
|
Bijvoet | 1 g |
30 min. |
|
|
Wijnruit | 9 g |
30 min. |
|
|
Moerasrozemarijn | 1.5 blaadje |
30 min. |
|
|
Maischschema
37 °C | 62 °C | 72 °C | 78 °C |
30 min. | 30 min. | 30 min. | 5 min. |