Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 90 min. |
alcoholpercentage: | 6.0 % |
begin-SG: | 1054 |
eind-SG: | 1007 |
EBC (kleur): | 13.0 |
EBU (bitterheid): | 20.0 |
Brouwhuisefficiëntie: | 80 % |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Pilsmout (3 EBC) | 2200 g |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
Special B | 50 g |
|
400 EBC
|
|
Rietsuiker (licht) | 15 g |
|
|
|
Citra | 10 g |
60 min. |
15 α
|
Bloemen |
zwarte peper (korrels) | 12 g |
45 min. |
|
|
citroen melisse | 8 g |
5 min. |
|
|
Salie (gedroogd) | 8 g |
|
|
|
Maischwater | 9 l |
|
|
Leverancier: Kraan |
Spoelwater | 8 l |
|
|
Leverancier: Kraan |
Lallemand Belle Saison | 1 |
|
|
Leverancier: Lallemand |