Viergranen bokbier

van:'t Wort Wat
klasse:D
stijl:Bokbier

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:90 min.
begin-SG:1065
EBC (kleur):0.0
EBU (bitterheid):0.0

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pilsmout (3 EBC) 1 kg.   3 EBC Leverancier: Dingemans
Tarwemout (4 EBC) 500 g.   4 EBC  
Aromamout 200 g.   150 EBC  
Caramout (120 EBC)200 g.   120 EBC Leverancier: Dingemans
Havervlokken400 g.      
Rogge400 g.      
Chocolademout (1000 EBC)35 g.   1000 EBC  
Rozijnen200 g. 90 min.    
Northern Brewer17 g. 90 min. 8.5 α Bloemen  
Saaz hop10 g. 15 min. 3 α Bloemen  
Yeasthead Delta C7 g.      
Maischwater9 liter     Leverancier: Kraan
Spoelwater      Leverancier: Kraan
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

37 °C45 °C54 °C62 °C68 °C72 °C78 °C
10 min.10 min.10 min.20 min.20 min.20 min.5 min.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=36