Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 60 min. |
alcoholpercentage: | 6.0 % |
begin-SG: | 1054 |
eind-SG: | 1010 |
EBC (kleur): | 8.0 |
EBU (bitterheid): | 23.0 |
Brouwhuisefficiëntie: | 75 % |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Vienna mout (8 EBC) | 1100 gr |
|
8 EBC
|
|
Pilsmout (3 EBC) | 800 gr |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
Maisvlokken | 400 gr |
|
|
|
Cara Pilsmout (3 EBC) | 100 gr |
|
3 EBC
|
|
Zuurmout | 25 gr |
|
|
|
Maischwater | 9.9 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
Spoelwater | 5.6 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
El Dorado USA | 8 gr |
60 min. |
12.2 α
|
Bloemen |
El Dorado USA | 4 gr |
5 min. |
12.2 α
|
Bloemen |
Lallemand Diamond lager | 1 |
|
|
Leverancier: Lallemand |
Bottelsuiker | 5 gr/ltr |
|
|
|
Maischschema
67 °C | 63 °C | 72 °C | 78 °C |
stort min. | 30 min. | 30 min. | 5 min. |