Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 60 min. |
alcoholpercentage: | 6.0 % |
begin-SG: | 1051 |
eind-SG: | 1010 |
EBC (kleur): | 16.0 |
EBU (bitterheid): | 28.0 |
Brouwhuisefficiëntie: | 80 % |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Pilsmout (3 EBC) | 1250 gr |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
Munichmout (15 EBC) | 1000 gr |
|
15 EBC
|
|
Maischwater | 5.6 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
Spoelwater | 7.7 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
Galena hopbloemen | 7 gr |
60 min. |
15.6 α
|
Bloemen |
Hallertau Hersbrücker | 6 gr |
15 min. |
2.3 α
|
Bloemen |
Hallertau Hersbrücker | 6 GR |
5 min. |
2.3 α
|
Bloemen |
Iers Mos (Irish Moss) | 4 GR |
5 min. |
|
|
Lallemand Abbaye | 1 |
|
|
Leverancier: Lallemand |
Maischschema
68 °C | 64 °C | 78 °C |
stort min. | 60 min. | 5 min. |