bBbBbBlond

datum:11 augustus 2021
van:Michael Woolthuis
klasse:C
stijl:Blond

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:60 min.
alcoholpercentage:6.0 %
begin-SG:1051
eind-SG:1010
EBC (kleur):16.0
EBU (bitterheid):28.0
Brouwhuisefficiëntie:80 %

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pilsmout (3 EBC) 1250 gr   3 EBC Leverancier: Dingemans
Munichmout (15 EBC)1000 gr   15 EBC  
Maischwater5.6 ltr     Leverancier: Kraan
Spoelwater7.7 ltr     Leverancier: Kraan
Galena hopbloemen 7 gr 60 min. 15.6 α Bloemen  
Hallertau Hersbrücker6 gr 15 min. 2.3 α Bloemen  
Hallertau Hersbrücker6 GR 5 min. 2.3 α Bloemen  
Iers Mos (Irish Moss)4 GR 5 min.    
Lallemand Abbaye1     Leverancier: Lallemand

Maischschema

68 °C64 °C78 °C
stort min.60 min.5 min.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=362