Recept gegevens
batchgrootte: | 20 l. |
kooktijd: | 80 min. |
alcoholpercentage: | 7.0 % |
begin-SG: | 1067 |
eind-SG: | 1013 |
EBC (kleur): | 17.0 |
EBU (bitterheid): | 27.0 |
Brouwhuisefficiëntie: | 75 % |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Swaen Pilsner - Pilsmout | 4250 g |
|
3 EBC
|
Leverancier: The Swaen |
Swaen Vienna | 1250 g |
|
10 EBC
|
Leverancier: The Swaen |
Swaen Melany | 300 g |
|
70 EBC
|
Leverancier: The Swaen |
GoldSwaen Hell | 200 g |
|
25 EBC
|
Leverancier: The Swaen |
Maischwater | 15.32 l |
|
|
Leverancier: Kraan |
Gedemineraliseerd water | 3.68 l |
|
|
|
Calsiumsulfaat | 1.2 g |
|
|
|
Melkzuur | 5 ml |
|
|
|
Spoelwater | 10.23 l |
|
|
Leverancier: Kraan |
Hallertau Hersbrucker | 13.6 g |
First wort hop min. |
3.2 α
|
Pallets |
Crystal | 8.1 g |
First wort hop min. |
3.6 α
|
Pallets |
Hallertau Hersbrucker | 21.1 g |
60 min. min. |
3.2 α
|
Pallets |
Crystal | 11.7 g |
60 min. min. |
3.6 α
|
Pallets |
Hallertau Hersbrucker | 8.7 g |
20 min. min. |
3.2 α
|
Pallets |
Crystal | 7.7 g |
20 min. min. |
3.6 α
|
Pallets |
Safale US-05 | 2 |
|
|
Leverancier: Fermentis |
Maischschema
63 °C | 72 °C | 78 °C |
45 min. | 10 min. | 5 min. |