Recept gegevens
batchgrootte: | 20 l. |
kooktijd: | 75 min. |
alcoholpercentage: | 6.56 % |
Nederlandse categorie: | S |
Energie: | 16.7 kCal / 100ml |
begin-SG: | 1064 |
eind-SG: | 1014 |
EBC (kleur): | 3.3 |
EBU (bitterheid): | 14.4 |
Brouwhuisefficiëntie: | 75 % |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Pilsmout (3 EBC) | 5.18 kg |
|
1.5 EBC
|
Leverancier: Dingemans (België) |
Suiker | 0.39 kg |
|
|
|
Bottelsuiker | 0.012 kg |
|
|
Leverancier: (Nederland) |
Saaz hop | 37.2 g |
75 min. min. |
3.2 α
|
|
Styrian Goldings hopkorrels | 11.1 g |
75 min. min. |
4.5 α
|
|
Saaz hop | 20 g |
15 min. min. |
3.2 α
|
|
Styrian Goldings hopkorrels | 8 g |
15 min. min. |
4.5 α
|
|
SafBrew Specialty Ale | 1 pakje |
|
|
Leverancier: Fermentis |
Maischschema
60 °C | 70 °C | 75 °C | 78 °C |
45 min. | 30 min. | 5 min. | 1 min. |