Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 60 min. |
alcoholpercentage: | 5.6 % |
begin-SG: | 1054 |
eind-SG: | 1012 |
EBC (kleur): | 11.0 |
EBU (bitterheid): | 16.0 |
Brouwhuisefficiëntie: | 75 % |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Tarwemout (4 EBC) | 1050 g |
|
4 EBC
|
|
Vienna mout (8 EBC) | 530 g |
|
8 EBC
|
|
Munichmout (15 EBC) | 370 g |
|
15 EBC
|
|
Pilsmout (3 EBC) | 370 g |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
Hallertau Mittelfruh | 15 g |
60 min. |
4.2 α
|
Bloemen |
Hallertau Mittelfruh | 10 g |
5 min. |
4.2 α
|
Bloemen |
Lallemand Munich Classic | 1 |
|
|
Leverancier: Lallemand |
Maischschema
60 °C | 57 °C | 64 °C | 72 °C | 78 °C |
Stort min. | 15 min. | 20 min. | 20 min. | 5 min. |