Recept gegevens
batchgrootte: | 20 l. |
kooktijd: | 60 min. |
alcoholpercentage: | 5.5 % |
begin-SG: | 1053 |
eind-SG: | 1011 |
EBC (kleur): | 6.0 |
EBU (bitterheid): | 19.0 |
Brouwhuisefficiëntie: | 67 % |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Swaen Pilsner - Pilsmout | 3450 g |
|
3 EBC
|
Leverancier: The Swaen |
Maisvlokken | 1000 g |
|
|
|
CaraPils | 490 g |
|
25 EBC
|
Leverancier: Weyermann |
Rijsthulzen | 250 g |
|
|
|
Rijstevlokken | 75 g |
|
|
|
Galena hopbloemen | 8 g |
60 min. |
14.2 α
|
Bloemen |
Galena hopbloemen | 11 g |
10 min. |
14.2 α
|
Bloemen |
Gistvoeding (Yeast Nutrition) | 2 g |
10 min. |
|
Leverancier: Wyeast |
Iers Mos (Irish Moss) | 5 g |
10 min. |
|
|
Safale K-97 | 2 pk |
|
|
Leverancier: Fermentis |
Gedemineraliseerd water | 24 l |
|
|
|
Gedemineraliseerd water | 7 l |
|
|
|
Maischschema
52 °C | 67 °C | 75 °C |
10 min. | 60 min. | 10 min. |