Stone & Wood - Pacific Ale - Clone

datum:17 september 2022
van:Guus van der Veek
klasse:A
stijl:Australian Style Pale Ale

Recept gegevens

batchgrootte:21 l.
kooktijd:60 min.
alcoholpercentage:5.4 %
begin-SG:1050
eind-SG:1009
EBC (kleur):10.0
EBU (bitterheid):26.0
Brouwhuisefficiëntie:78 %

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Swaen - SWAEN©ALE 3500 g   8 EBC Leverancier: de Swaen
Havervlokken440 g      
Tarwemout (4 EBC) 440 g   4 EBC  
Rijsthulzen50 g      
Galaxy16 g 15 min. 14 α Pallets  
Iers Mos (Irish Moss)5 g 10 min.    
Gistvoeding (Yeast Nutrition)2 g 10 min.   Leverancier: Wyeast
Safale US-051 pk     Leverancier: Fermentis
Gedemineraliseerd water21 l      
Gedemineraliseerd water9 l      

Maischschema

50 °C64 °C72 °C78 °C
15 min.40 min.20 min.10 min.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=379