Recept gegevens
batchgrootte: | 21 l. |
kooktijd: | 60 min. |
alcoholpercentage: | 5.4 % |
begin-SG: | 1050 |
eind-SG: | 1009 |
EBC (kleur): | 10.0 |
EBU (bitterheid): | 26.0 |
Brouwhuisefficiëntie: | 78 % |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Swaen - SWAEN©ALE | 3500 g |
|
8 EBC
|
Leverancier: de Swaen |
Havervlokken | 440 g |
|
|
|
Tarwemout (4 EBC) | 440 g |
|
4 EBC
|
|
Rijsthulzen | 50 g |
|
|
|
Galaxy | 16 g |
15 min. |
14 α
|
Pallets |
Iers Mos (Irish Moss) | 5 g |
10 min. |
|
|
Gistvoeding (Yeast Nutrition) | 2 g |
10 min. |
|
Leverancier: Wyeast |
Safale US-05 | 1 pk |
|
|
Leverancier: Fermentis |
Gedemineraliseerd water | 21 l |
|
|
|
Gedemineraliseerd water | 9 l |
|
|
|
Maischschema
50 °C | 64 °C | 72 °C | 78 °C |
15 min. | 40 min. | 20 min. | 10 min. |