Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 60 min. |
alcoholpercentage: | 7.9 % |
begin-SG: | 1076 |
eind-SG: | 1020 |
EBC (kleur): | 164.0 |
EBU (bitterheid): | 37.0 |
Brouwhuisefficiëntie: | 75 % |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Pale mout (5 EBC) | 2300 g |
|
5 EBC
|
|
Cara Munichmout (90 EBC) | 600 g |
|
90 EBC
|
|
Brown malt 150EBC | 200 g |
|
150 EBC
|
|
Carafa Special III (1300 EBC) | 120 g |
|
1300 EBC
|
Leverancier: Weyermann |
Aromamout (150 EBC) | 200 g |
|
150 EBC
|
|
Perle | 12 |
60 min. |
9.2 α
|
Pallets |
Lublin | 20 g |
30 min. |
2 α
|
Bloemen |
Lublin | 20 g |
15 min. |
2 α
|
Bloemen |
Lublin | 25 g |
5 min. |
2 α
|
Bloemen |
Lublin | 10 g |
Koud hop min. |
2 α
|
Bloemen |
Saflager W-34/70 | |
|
|
Leverancier: Fermentis |