Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 60 min. |
alcoholpercentage: | 5.0 % |
begin-SG: | 1054 |
eind-SG: | 1012 |
EBC (kleur): | 31.0 |
EBU (bitterheid): | 41.0 |
Brouwhuisefficiëntie: | 75 % |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Pale mout (5 EBC) | 1500 gr |
|
5 EBC
|
|
Cara-Belge 30-40 ebc | 300 gr |
|
30 EBC
|
|
Cara Pilsmout (3 EBC) | 300 gr |
|
3 EBC
|
|
Melanoïdemout (70 EBC) | 400 gr |
|
70 EBC
|
|
Maischwater | 10.5 liter |
|
|
Leverancier: Kraan |
Spoelwater | 7 liter |
|
|
Leverancier: Kraan |
Hallertau Hersbrücker | 15 gr |
60 min. |
3.2 α
|
Bloemen |
Cascade | 10 gr |
30 min. |
8.5 α
|
Bloemen |
Cascade | 10 gr |
15 min. |
8.5 α
|
Bloemen |
Lallemand London ESB | 1 |
|
|
Leverancier: Lallemand |
Bottelsuiker | 5gr/ltr |
|
|
|
Maischschema
70 °C | 66 °C | 78 °C |
0 min. | 60 min. | 5 min. |