Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 60 min. |
alcoholpercentage: | 6.0 % |
begin-SG: | 1063 |
eind-SG: | 1015 |
EBC (kleur): | 25.0 |
EBU (bitterheid): | 30.0 |
Brouwhuisefficiëntie: | 80 % |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Pale mout (5 EBC) | 1800 gr |
|
5 EBC
|
|
Cara Munichmout (100 EBC) | 200 gr |
|
100 EBC
|
|
Havervlokken | 500 gr |
|
|
|
Tarwevlokken | 250 gr |
|
|
|
Maischwater | 11.3 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
Spoelwater | 7 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
Galena hopbloemen | 2 gr |
60 min. |
15.5 α
|
Bloemen |
Simcoe | 5.5 gr |
60 min. |
12.6 α
|
Bloemen |
Simcoe | 5 gr |
Koudhop min. |
12.6 α
|
Bloemen |
Mosaic | 20 gr |
koudhop min. |
12 α
|
Bloemen |
Citra | 15 gr |
koudhop min. |
12.5 α
|
Bloemen |
Lallemand Verdant IPA | 11 gr |
|
|
Leverancier: Lallemand |
Maischschema
70 °C | 66 °C | 78 °C |
stort min. | 60 min. | 5 min. |