Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 45 min. |
alcoholpercentage: | 4.0 % |
begin-SG: | 1044 |
eind-SG: | 1010 |
EBC (kleur): | 8.0 |
EBU (bitterheid): | 15.0 |
Brouwhuisefficiëntie: | 80 % |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Vienna mout (8 EBC) | 1000 gr |
|
8 EBC
|
|
Tarwemout (4 EBC) | 899 gr |
|
4 EBC
|
|
Maischwater | 7.4 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
Spoelwater | 7.1 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
Lublin | 30 |
35 min. |
2 α
|
Bloemen |
Koriander | 1 gr |
5 min. |
|
|
Sinaasappelschil, gedroogde | 3 gr |
5 min. |
|
|
Lallemand Munich Classic | 11 gr |
|
|
Leverancier: Lallemand |
Bottelsuiker | 5 gr/ltr |
|
|
|
Maischschema
71 °C | 67 °C | 78 °C |
Stort min. | 60 min. | 5 min. |