LekkerBruinInDeZomer

datum:1 mei 2023
van:Michael Woolthuis
klasse:B
stijl:Porter (brown)

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:60 min.
alcoholpercentage:5.0 %
begin-SG:1051
eind-SG:1011
EBC (kleur):55.0
EBU (bitterheid):28.0
Brouwhuisefficiëntie:80 %

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pale mout (5 EBC)1700 gr   5 EBC  
Cara-kristal (120 EBC)200 gr   120 EBC  
Melanoïdemout (70 EBC)300 gr   70 EBC  
BLACKSWAEN©BARLEY 30 gr   1250 EBC Leverancier: de Swaen
Maischwater9.1 ltr     Leverancier: Kraan
Spoelwater6.6 ltr     Leverancier: Kraan
Nugget hopbloem 9 gr 60 min. 13.3 α Bloemen  
Hallertau Hersbrücker12 gr 1 min. 3.2 α Bloemen  
Safale S-041     Leverancier: Fermentis
Bottelsuiker4 gr/ltr      

Maischschema

71 °C67 °C78 °C
Stort min.60 min.2 min.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=385