Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 60 min. |
alcoholpercentage: | 6.0 % |
begin-SG: | 1059 |
eind-SG: | 1013 |
EBC (kleur): | 10.0 |
EBU (bitterheid): | 48.0 |
Brouwhuisefficiëntie: | 80 % |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Pale mout (5 EBC) | 1800 gr |
|
5 EBC
|
|
Havermout HO | 700 gr |
|
|
|
Maischwater | 10.3 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
Spoelwater | 6 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
Simcoe | 7 gr |
60 min. |
12.6 α
|
Bloemen |
Mosaic | 3 gr |
60 min. |
12 α
|
Bloemen |
Simcoe | 7 gr |
10 min. |
12.6 α
|
Bloemen |
Mosaic | 7 gr |
10 min. |
12 α
|
Bloemen |
Galaxy | 7 gr |
10 min. |
16.7 α
|
Pallets |
Simcoe | 14 gr |
koudhop min. |
12.6 α
|
Bloemen |
Mosaic | 12 gr |
koudhop min. |
12 α
|
Bloemen |
Galaxy | 16 gr |
koudhop min. |
16.7 α
|
Pallets |
Lallemand Verdant IPA | 11 gr |
|
|
Leverancier: Lallemand |
Bottelsuiker | 5 gr/ltr |
|
|
|
Maischschema
65 °C | 62 °C | 78 °C |
stort min. | 60 min. | 5 min. |