Hoop op Koude Winter

datum:6 februari 2024
van:Michael Woolthuis
klasse:D
stijl:Barley Wine

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:60 min.
alcoholpercentage:9.0 %
begin-SG:1090
eind-SG:1018
EBC (kleur):64.0
EBU (bitterheid):36.0
Brouwhuisefficiëntie:80 %

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pale mout (5 EBC)2500 gr   5 EBC  
Biscuitmout500 gr   50 EBC  
Vienna mout (8 EBC)500 gr   8 EBC  
Cara Munichmout (120 EBC)400 gr   120 EBC  
Maischwater16 ltr     Leverancier: Kraan
Spoelwater5 ltr     Leverancier: Kraan
Centennial20 gr 60 min. 10.4 α Bloemen  
Styrian Goldings hopbloemen10 gr 5 min. 2.9 α Bloemen  
Amarillo10 gr 5 min. 8.3 α Bloemen  
Lallemand Nothingham 11 gr     Leverancier: Lallemand
Bottelsuiker5 gr/ltr      

Maischschema

71 °C67 °C78 °C
stort min.60 min.2 min.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=393