Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 60 min. |
alcoholpercentage: | 9.0 % |
begin-SG: | 1090 |
eind-SG: | 1018 |
EBC (kleur): | 64.0 |
EBU (bitterheid): | 36.0 |
Brouwhuisefficiëntie: | 80 % |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Pale mout (5 EBC) | 2500 gr |
|
5 EBC
|
|
Biscuitmout | 500 gr |
|
50 EBC
|
|
Vienna mout (8 EBC) | 500 gr |
|
8 EBC
|
|
Cara Munichmout (120 EBC) | 400 gr |
|
120 EBC
|
|
Maischwater | 16 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
Spoelwater | 5 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
Centennial | 20 gr |
60 min. |
10.4 α
|
Bloemen |
Styrian Goldings hopbloemen | 10 gr |
5 min. |
2.9 α
|
Bloemen |
Amarillo | 10 gr |
5 min. |
8.3 α
|
Bloemen |
Lallemand Nothingham | 11 gr |
|
|
Leverancier: Lallemand |
Bottelsuiker | 5 gr/ltr |
|
|
|
Maischschema
71 °C | 67 °C | 78 °C |
stort min. | 60 min. | 2 min. |