E-Stout

datum:10 augustus 2024
van:Michael Woolthuis
klasse:D
stijl:Stout

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:60 min.
alcoholpercentage:6.0 %
begin-SG:1052
eind-SG:1010
EBC (kleur):100.0
EBU (bitterheid):37.0
Brouwhuisefficiëntie:80 %

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Palemout (7 EBC)1200 gr   7 EBC  
Vienna mout (8 EBC)900 gr   8 EBC  
Carafa Special III (1400 EBC)100 gr   1400 EBC Leverancier: Weyermann
Maischwater9 ltr     Leverancier: Kraan
Spoelwater8 ltr     Leverancier: Kraan
Colombus hopbloemen 10 gr 60 min. 16.2 α Bloemen  
Chinook10 gr 5 min. 8.1 α Bloemen  
Lallemand Nothingham 11 gr     Leverancier: Lallemand
Bottelsuiker5 gr/liter      

Maischschema

71 °C67 °C78 °C
stort min.60 min.5 min.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=396