Münchener

van:Coen van Veen en Willie Seegers
klasse:A
stijl:Münchener Helles

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:60 min.
begin-SG:1050
EBC (kleur):0.0
EBU (bitterheid):23.0

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pilsmout (3 EBC) 1.7 kg.   3 EBC Leverancier: Dingemans
Tarwemout (4 EBC) 400 g.   4 EBC  
Ambermout (60 EBC)13.5 g.   60 EBC  
Hallertau20 g. 60 min. 4.5 α Bloemen  
Hallertau7 g. 10 min. 4.5 α Bloemen  
Den Arsegan ondergist       
Maischwater6.3 liter     Leverancier: Kraan
Spoelwater      Leverancier: Kraan
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

53 °C61 °C68 °C73 °C78 °C
15 min.45 min.20 min.15 min.5 min.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=44