Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 60 min. |
alcoholpercentage: | 4.5 % |
begin-SG: | 1045 |
eind-SG: | 1011 |
EBC (kleur): | 0.0 |
EBU (bitterheid): | 24.0 |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Pilsmout (3 EBC) | 1.6 kg. |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
Tarwemout (4 EBC) | 400 g. |
|
4 EBC
|
|
Aromamout (50 EBC) | 13 g. |
|
50 EBC
|
|
Hallertau | 20 g. |
60 min. |
4.5 α
|
Bloemen |
Hallertau | 7 g. |
10 min. |
4.5 α
|
Bloemen |
Den Arsegan ondergist | 1 zakje |
|
|
|
Maischwater | 6 liter |
|
|
Leverancier: Kraan |
Spoelwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
35 °C | 53 °C | 63 °C | 68 °C | 73 °C | 78 °C |
15 min. | 15 min. | 60 min. | 15 min. | 15 min. | 1 min. |