Münchener

van:de Amervallei
klasse:A
stijl:Münchener Helles

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:60 min.
alcoholpercentage:4.5 %
begin-SG:1045
eind-SG:1011
EBC (kleur):0.0
EBU (bitterheid):24.0

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pilsmout (3 EBC) 1.6 kg.   3 EBC Leverancier: Dingemans
Tarwemout (4 EBC) 400 g.   4 EBC  
Aromamout (50 EBC)13 g.   50 EBC  
Hallertau20 g. 60 min. 4.5 α Bloemen  
Hallertau7 g. 10 min. 4.5 α Bloemen  
Den Arsegan ondergist1 zakje      
Maischwater6 liter     Leverancier: Kraan
Spoelwater      Leverancier: Kraan
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

35 °C53 °C63 °C68 °C73 °C78 °C
15 min.15 min.60 min.15 min.15 min.1 min.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=45