Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 90 min. |
alcoholpercentage: | 7.0 % |
begin-SG: | 1061 |
eind-SG: | 1010 |
EBC (kleur): | 0.0 |
EBU (bitterheid): | 0.0 |
Watertype | licht aangezuurd, zacht brouwwater |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Palemout (7 EBC) | 2.1 kg. |
|
7 EBC
|
|
Aromamout (50 EBC) | 240 g. |
|
50 EBC
|
|
Special B | 120 g. |
|
400 EBC
|
|
Chocolademout (1000 EBC) | 15 g. |
|
1000 EBC
|
|
Kandijsuiker, donker | 120 g. |
|
|
|
Styrian Goldings hopbloemen | 23 g. |
60 min. |
5.6 α
|
Bloemen |
Styrian Goldings hopbloemen | 15 g. |
30 min. |
5.6 α
|
Bloemen |
Willamette hop | 15 g. |
10 min. |
4 α
|
Bloemen |
Wyeast 1214 Belgian Abbey | 1 |
|
|
|
Maischwater | 7.3 liter |
|
|
Leverancier: Kraan |
Spoelwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
|