Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 75 min. |
alcoholpercentage: | 7.4 % |
begin-SG: | 1066 |
eind-SG: | 1014 |
EBC (kleur): | 0.0 |
EBU (bitterheid): | 25.0 |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Pilsmout (3 EBC) | 1.7 kg. |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
Caramout (120 EBC) | 150 g. |
|
120 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
Special B | 300 g. |
|
400 EBC
|
|
Chocolademout (1000 EBC) | 15 g. |
|
1000 EBC
|
|
Basterdsuiker, wit | 250 g. |
|
|
|
Hallertau Perle | 12 g. |
|
3.9 α
|
Bloemen |
Saaz | 8 g. |
|
4.1 α
|
Bloemen |
Wyeast 1762 Belgian Abbey I | 1 zakje |
|
|
|
Maischwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
Spoelwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
54 °C | 63 °C | 73 °C | 78 °C |
10 min. | 15 min. | 25 min. | 5 min. |